Yeni Başlayanlar İçin Fortnite Rehberi!

Yeni Başlayanlar İçin Fortnite Rehberi!

Yeni başlayanlar için Fortnie rehberi ile oyuna ilk defa adım atacak oyuncuların dikkat etmeleri gereken şeyleri sıraladık.


Dünyaca ünlü Battle Royale oyunu olan Fortnite‘ı henüz oynamadıysanız ya da oynayıp da sıkıntı yaşıyorsanız, bu rehberdeki bir kaç tavsiyeye uyarak hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Oyun çizgi film tarzı görselleri ile ve Battle Royale oyunları içerisinde şu anda en çok oynana oyun olması ile herkesin bir şekilde kendini içinde bulduğu bir yapım. Battle Royale oyunlarında 100 oyuncu tekli, ikili veya takımlar halinde bir haritaya paraşütle atlıyor. Amacınız silah toplayıp, rakiplerinizi yenerek ayakta kalan son kişi olmak. Oyunda gelişmenin en etkili yolu oynayıp tecrübe edinmek olsa da yeni başlayanlar için Fortnite rehberimizde oyunda hemen ölmemek için bilmeniz gereken bir kaç şeyi sizin için sıraladık. Tabi bunu sadece yeni başlayanlar için Fortnite rehberi olarak değil, herkes için bir kaç tavsiye olarak da ele alabiliriz.

1- Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin

Bu herkesin elinde olan bir durum olmasa da iyi bir performans sergileyebilmek için oyunun iyi çalışması lazım. Çünkü özünde bu oyun bir shooter. Neyseki Fortnite’ın sistem gereksinimleri çok sıkı değil. Bir çok BR oyununa kıyasla gayet iyi çalışıyor. Mac ve PC sistemleri için oyun en düşük Intel HD 4000 ya da Iris Pro 5200 GPU istiyor. Core i3 2.4GHz işlemci ve 4GB RAM yeterli olacaktır.

Tavsiye edilen sistemler doğal olarak biraz daha güçlü. 2GB VRAM kapasiteli Nvidia GeForce GTX 660 veya AMD Radeon HD 7870 dengi DX11 GPU, Core i5 2.8GHz CPU ve 8GB RAM gerekiyor. İletim sistemlerininde en düşük Windows 7 veya MacOS X Sierra (10.12.6) olmaları gerekiyor.

2- Maçları İzlemeye Devam Edin

Oyunun hemen başında ölünce direk yeni maça geçmek ilk tercihiniz olabilir. Ancak daha iyi oyuncuların nasıl oynadıklarını görmekte de fayda var. Kaybettiğiniz zaman kamera otomatik olarak sizi öldürenin bakış açısına geçer. O ölünce de yeni bir oyuncunun bakış açısına geçer. Maçın sonuna kadar oyuncudan oyuncuya geçip izleyebilirsiniz. Biraz sıkıcı gibi gözükse de uzun vadede durumları değerlendirmek, nasıl ve nerede hata yaptığınızı gözden geçirmek çok faydalı olacaktır. Takım veya ikili oyunlardan hemen çıkarsanız arkadaşlarınızın neler yaptığını da göremezsiniz. Bu tarz maçlarda biraz moral desteğinde bulunmak çok faydalı olabilir.

3- Toplayın ve İnşaat Yapın

Yeni başlayanlar için Fortnite Battle Royale ilk başlarda çok zor ve tuhaf gelebilir. Çünkü diğer BR oyunlarından farklı olarak bu oyunda malzeme toplayıp duvarlar ve platformlar inşa edebilirsiniz. Oyuna giren her oyuncunun bir baltası veya benzeri bir aleti olacak. Bununla duvarlardan, taşlardan ve ağaçlardan değişik malzemeler toplayabilirsiniz. Taş, odun ve çelik ile değişik kalitelerde duvar veya merdiven yapabilirsiniz. Ağaçlar, taşlar, evler ve boş bırakılmış ortalıkta duran araçlara vurarak sürekli malzeme toplamak mümkün. Oyunun büyük bir kısmı da bu şekilde geçebilir. Her zaman elinizin altında bir şeyler yapacak malzemenin olmasında fayda var.

Unutmamanız gereken en önemli şey malzemelerin gücü. Malzemeler ne kadar sağlam ise inşa etmeleri o kadar uzun sürüyor. Ancak daha dayaklı oluyorlar. Objelere vurduğunuzda git gide tizleşen ses efekti de kırılmaya ne kadar yakın olduklarınızı anlamanıza yardımcı oluyor. Eğer bir sebepten dolayı köşeye sıkışmış ateş alıyorsanız ya da bir yerden çok hızlı tırmanarak çıkmanız gerekiyorsa hemen bir kaç duvar ya da merdiven yapıp durumu avantaja çevirebilirsiniz.

Eğer haritanın ortasına ulaştıysanız ve son kalan oyunculardansanız, korunma amaçlı barınaklar yapmak hayatta kalma oranınızı arttıracaktır. Ancak dikkatli olun. Düşmanlar bu yapılara hasar verebilir ve iyi atılmış bir bomba her şeyi indirebilir.

Bu yetenek Fortnite oyuncularını çok ileriye götürüyor. Bu yüzden bir şeyleri hızlı ve isabetli inşa edebilmek için sürekli yapmanız, tuşların yerini öğrenmeniz ve alışmanız çok önemli. Fırsat buldukça malzeme toplamaya ve bir şeyler inşa etmeye çalışın. İlk oyunlarınızda adam avlamak yerine bu yeteneğinizi geliştirin.

Yeni Başlayanlar İçin Fortnite: İnşaat halleri...

4- Farklı Çeşit Silahlar Edinin

Yeni başlayanlar için Fortnite bu açıdan da değişik gelebilir. Eğer diğer oyunlardan dolayı bir ya da iki silahla idare etmeye alıştıysanız hemen bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekiyor. Alana iner inmez ilk işiniz silah bulmak olmalı. Yoksa silahlı herhangi birine karşı şansınız yok. Evlere ve odalara hemen koşup silah aramalısınız. Bulduğunuz ilk silahı alın. Oyun ilerledikçe ve hayatta kaldıkça daha iyi silahlara denk gelebilirsiniz. Fakat önceliğiniz o noktaya gelebilmek. Bu yüzden gördüğünüz her silaha alın. 5 tane silah taşıyabilirsiniz. Bunları doldurduktan sonra daha iyilerinin peşine düşersiniz.

Bir sürü silah edinmenin önemi, mermi sıkıntıları dışında, hepsinin farklı çalışıyor olması. Oyunda adam vurmak zaten zor. Çok sık ıskalayabilir, bir anda mermisiz kalabilirsiniz. Farklı menzil ve durumlar için farklı silahlar daha etkili oluyor. Her işi tek elinizde basit bir tabanca ile yapamazsınız. Yakın dövüşler için bir Shotgun kullanmanız gerekir. Sniper Rifle ile uzak menzilli saldırılarda bulunup düşmanı gafil avlayabilirsiniz. Yeterince mermi olursa silahlar arasında hızlıca geçiş yapıp etkili olmak mümkün. İnşaat sırasında objeler arası hızlı geçişe alışmanız gerektiği gibi, silahlar arasında da hızlıca geçiş yapmaya alışmalısınız.

Kullanmayacak olsanız bile boş yeriniz varken bir silah almak düşmanın bir silah eksik gezmesini sağlayacaktır. Bir düşmanı indirdiğiniz zaman düşürdüğü her şeyi toplamaya çalışın. Yeriniz yoksa, elinizdekileri daha iyileri ile değiştirin. Silahların rengi kalitelerini belirliyor. Bu sıralama kötüden iyiye gri, yeşil, mavi, mor, turuncu ve altın.

5- Fırtınaya Dikkat Edin

Bütün BR oyunlarında olduğu gibi oyun alanı belli aralıklarla küçülüyor. Oyunun sonsuza kadar sürmemesi ve oyun alanını kontrol edebilmek için gerekli bir mekanizma. Fortnite oynarken ilk başta gördüğünüz kocaman alan yavaş yavaş küçülecek. Oynanabilir alanın dışı ise bir fırtına ile kaplanacak. Haritanızı açtığınızda güvenli kalacak alanları daire şeklinde görebilirsiniz. Fırtınaya yakalanacak alanda çok uzun süre kalmamaya çalışın çünkü çok hızlı hareket ediyor. Güvenli bir alana geç kalıp koşmak zorunda kalırsanız hem fırtınadan hasar alırsınız, hem de çok kolay hedef olursunuz.

6- Bir Araç Bulun

Fortnite içinde bir sürü araç var ve oyunun kendi temasına uygun bir şekilde hepsi birbirinden sıra dışı. Mesela Epic Games’in oyuna ilk eklediği araç bir alış veriş arabasıydı. Epic Games daha sonra oyuna 4 kişilik ATK ekledi. Bunların çok koruması olmasa da grup halinde oyuna girenler için hızlı bir ulaşım yöntemi. Dikkatli olmalısınız. Hareket halindeyken kolay hedef olabilirsiniz ve araçlar hasar alabilir. Ancak elinizin altında bir araç olmasının avantajları da var. Bir yerden hızlı kaçmak gerekiyorsa ya da fırtına oynanabilir alanı kapatmak üzereyken koşulamayacak bir mesafeyi gitmek gerekiyorsa araçlar hayat kurtarıcı olabiliyor. Eğer grup halinde oynarken amacınız çok hızlı kaynak toplamak ise (taş, odun, vb) araçlar sayesinde bir kaynaktan diğerine hızlıca gitmek mümkün.

7- Takım Arkadaşlarınızla Dolaşın

Takımlı veya ikili oyunlara girdiğiniz zaman unutmamanız gereken en önemli şey diğer oyuncuların da takım halinde olduğu. Eğer herhangi bir sebepten dolayı bir oyuncu alıp başını tek başına dolanmaya başlarsa, sonu çok hızlı gelebilir. Oyuna girdiğinizde her yere beraber gidip birbirinizin arkasını kollayınca başarı oranı da artacaktır.

Bunun dışında, genel olarak oyunlara arkadaşlarla girmeye çalışın. Fortnite tek başına oynanabilir, evet. Ancak yeni başlayanlar için Fortnite çok hızlı bir şekilde yorucu hale gelebiliyor. Her defasında 99 kişiye karşı olmak çok hızlı sıkıcı ve yorucu bir hale gelebilir. Oyunu yeni keşfedenler bir arkadaşlarıyla beraber bu maceraya başlarsa, yenilgide bile çok keyif alındığını göreceklerdir. Takımlar iki kişilik veya dört kişilik olabilir. Eğer arkadaşınız yoksa rastgele insanlarla grup oluşturmak mümkün. Ancak iyi ya da anlaşabileceğiniz bir takım bulmak kolay olmayabilir. Bu rastgele oyuncular içerisinde bu tarz tavsiyeleri dinlememiş oyuncular olabilir ve takımda kimler var, neredeler pek takmadan sağda solda koşturabilir.

Kocaman bir takımın parçası olmak istiyorsanız 50v50 oyun modunu deneyebilirsiniz.

Son Söz

Yeni başlayanlar için Fortnite çok zorlayıcı olabilir. Ancak sabırlı olan herkes eninde sonunda oyuna alışacaktır. Oyundan aslında iyi olmanın kolay bir yolu yok. Bu yazdığımız fikirler ise ne kadar yardımcı olur bilemiyoruz. İşin sonunda oyuncunun ne kadar istekli olduğu çok önemli.

İstekli olmaktan bahsetmişken, bu oyunu neden oynadığınızı iyi düşünün. Eğer maçlardan keyif almıyorsanız, oyunu bırakmak, kapatmak istiyorsanız, içinizdeki sesi dinleyin. Sırf popüler olduğu için sevmediğini bir oyunu oynamanın hiç bir anlamı yok. Ancak bu kararı vermeden önce arkadaşlarla oynamayı denemek lazım.

Oyun genel olarak bedava olduğu için fazladan para harcanmasına hiç gerek yok. Çoğu ücretli şeyler kozmetik ürünler. Gereksiz para harcamamaya çalışın.

Umuyoruz ki bu yeni başlayanlar için Fortnite rehberimiz faydalı olmuştur. Eğer Fortnite’ın görsellerini çok seviyorsanız ama genel olarak Battle Royale türü sizi açmıyorsa merak etmeyin. Oyunda kurcalayabilecek bir Playground Mode var. İstediğiniz gibi takılıp haritayı gezebilirsiniz ve kimse öldürmeye çalışmaz. Fortnite Battle Royale oyunu olmadan önce başka bir oyun olacaktı. BR türü popüler olunca Epic Games asıl oyunun yapımını yavaşlatıp bütün kaynakları BR türüne yönlendi. Fortnite: Save The World şimdilik ücretli ancak yakında bedava olacak. PvE ağırlıklı olan o oyun bazıları için daha tercih edilir olabilir.

Oyunu resmi sitesinden takip etmek için buraya gidebilirsiniz.

Her Oyunu Oyna
araba oyunları araba oyunu oyna araba yarışı beceri oyunları en güzel oyunlar en güzel oyunlar oyna en iyi oyunlar her oyunu oyna io oyunları oyna online oyunlar oyunlar oyna oyun oyna savaş oyunları oyna savaş oyunu oyna süper mario oyunu oyna yarış oyunları
Kapat
Kapat