Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive nedir

Counter-Strike: Global Offensive (kısaca CS: GO), Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrim içi bir birinci şahıs nişancı türünde aksiyon oyunudur. Microsoft Windows, Mac OS X, PlayStation 3, Xbox üstünde çalışmaktadır

Counter Strike: Global Offensive nasıl oynanır?

Cs Go tıpkı eski serilerinde de olduğu gibi çok oyunculu bir oyundur. Bir çok oyun tipi vardır. Tekli oyunlarda en çok adamı vurarak birinci olmaya. Takım oyunlarında ise görevleri tamamlayarak yada karşı takımın tamamını öldürerek oyunu kazanmaya çalışmalısınız. Cs Go oyunu varsayılan olarak  Teröristler ve Anti-Teröristler olmak üzere 2 takımdan oluşmaktadır.  Oyunun varsayılan kuralında terörist olan takım bomba alanlarına ellerinde bulunan bombayı kurmalı Anti Terörist takımı ise bomba patlamadan önce imha etmeye çalışmalıdır.

CS go oyununu internetiniz olmasa bile botlar ile oynayabilirsiniz. Veya internetten steam kullanarak diğer cs go oyuncuları ile oynayabilirsiniz. Ayrıca cs go oyunun normal oyun dışında farklı modlarıda bulunmaktadır.

Counter Strike: Global Offensive Oyun Modları

Şu anda, Global Offensive için altı oyun modu sunuluyor:

  • Klasik ve Rekabetçi: Bomba ve rehine senaryolarından oluşur. Her turun başında, oyunculara çeşitli eylemler ile kazanılan paralar verilir. Anti-terörist takımı, terörist bölgesindeki rehineleri kurtarıp kendi bölgelerine getirmesi gerekir. Teröristlerin ise rehineleri kurtaran terörle mücadele ekibini engellemesi gerekir. Eğer teröristler rehinelere zarar verirse para cezası alır.
    • Bomba Senaryosu: Teröristler, C4 patlayıcıyı iki bomba alanından (A ve B) birine kurup patlayana kadar korumalı; Anti-Teröristler, bomba alanlarını korumalı veya kurulan bombayı patlamadan önce imha etmeli. Eğer bomba imha edilebilirse kaç adet teröristin hayatta kaldığı önemli değildir.[2]
    • Rehine Senaryosu: Anti-Teröristler, rehineleri teröristlerden kaçırıp kurtarma noktasına ulaştırmalı; Teröristler, rehinelerin kaçırılmasını engellemeli. Eğer teröristler veya anti-teröristler rehineyi öldürmeye çalışırlarsa çok ağır bir para cezasına tabi tutulurlar. Sonraki güncellemelerle birlikte kurallar değişmiştir. Anti-Teröristlerin yalnızca bir rehineyi kurtarma noktasına ulaştırması raundu kazanmaları için yeterlidir.[3]
  • Ölüm Maçı: Herkes karşı takımdaki kişileri öldürebilir. Öldüğünüzde yeniden doğarsınız.
  • Silah Yarışı: Ölüm maçı tarzında bir oyun türüdür. Oyuncu diğer takımdaki oyuncuyu öldürürse yeni bir silah ile ödüllendirilir. En son silahtan sonra altın bıçağa erişir. Altın bıçakla rakip öldüren oyunu kazanır.
  • Yıkım: Bomba imha haritalarında oynanır. Oyuncu her bir düşman öldürdüğünde bir sonraki silaha geçer.

Counter Strike: Global Offensive Rütbe Sistemi

Rütbe sistemi Counter strike global offensive ile gelen bir yeniliktir. Rekabetçi modlarda sizin ile aynı olan rütbeden oyuncuları bularak eşit seviyede bir oyun oynanarak oyundan daha çok zevk alınmasını sağlıyor.

Counter Strike Global Offensive oyununu steam kullanarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Steam üzerindeki son fiyatı 24TL dir.

Steam hakkında merak ettikleriniz için lütfen Steam indir – Steam nedir? yazımıza göz atmanızı öneririz.

Her Oyunu Oyna
araba oyunları araba oyunu oyna araba yarışı beceri oyunları en güzel oyunlar en güzel oyunlar oyna en iyi oyunlar her oyunu oyna io oyunları oyna online oyunlar oyunlar oyna oyun oyna savaş oyunları oyna savaş oyunu oyna süper mario oyunu oyna yarış oyunları
Kapat
Kapat